Oldalak

2013. július 3., szerda

Rugalmas, faragáshoz tökéletes piskóta

Eddig általában olajos piskótát sütöttem a tortákhoz, aztán kipróbáltam ezt. Nagyon finom és szép piskóta! Talán az eddigi legszebb piskótám ez lett. :) (Ez volt a figurás tortám piskótája.)

Hozzávalók:

7 tojás
5 ek. hideg víz
14 dkg liszt
9 dkg étkezési keményítő
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csípet só

A sárgáját a cukor felével habosra keverem, majd a fehérjét a csípet sóval, a cukor másik felével és a hideg vízzel felverem. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverem, és a felvert sárgájához adom. Ezután hozzákeverem a felvert fehérjét is. 160 fokon sütöm, körülbelül 30-35 percig.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése