Oldalak

2013. június 27., csütörtök

Fúú, már nem is emlékszem mikor írtam utoljára. Idén érettségiztem németből és informatikából, és a rengetek tanulás mellett sem sütni, sem bejegyzést írni nem volt időm. Viszont már túl vagyok rajta, elkezdődött a nyár nekem is. Megérte a sok tanulás, mert büszkén kijelenthetem, hogy mind a kettő 5-ös lett! :)
Május 27-én ünnepeltem a 18. születésnapomat. Már régóta néztem egy tanfolyamot, csak sajnos mindig olyan időpontban volt, amikor nem értem rá. Most viszont, anyáéktól ajándékba azt kértem, hogy elmehessek rá. Május 26-án volt Budapesten. Megtanultam hogyan kell tortát bevonni fondanttal, rózsát, macit, virágokat készíteni. Nagyon tetszett! Sok hasznosat tanultam. Ezekből párat elmesélek.

A tortát mielőtt bevonnánk fondanttal vagy marcipánnal, körbe kell kenni vajas krémmel. Én a vajat porcukorral keverem 1:1 arányban. Viszont mielőtt megkenem belül a krémmel, a torta szélére szoktam nyomni egy vékony csík margarinos porcukrot, hogy ne folyhasson ki a krémünk. Tej alapú krémmel nem szabad, mert különben a fondant "izzadni" kezd.
Nagyon kell figyelni a piskótánkra is. A tetejét vágjuk le egyenesre. A fondantot hűvös helyen, alufóliába csomagolva egy dobozban tároljuk.
Én hasonló képpen vonom be a tortát. Kinyújtom kb. 0,2-0,3 cm vastagúra, ráhelyezem a tortára, majd a tetejétől kezdem el ráigazgatni és haladok lefele. Ezután pedig következik a díszítés, ami már a mi fantáziánkon múlik.


Ha valakit érdekel a tanfolyam, itt utána tud nézni:
http://www.desszertmester.hu/diszitesi-technikak/tortadekoracios-tanfolyam
Én nagyon szeretem ezt az oldalt. A tanfolyam óta innen rendelek eszközöket, fondantot, ételfestékeket...

Azóta két fondantos tortát sütöttem:




Ma sütök a mamámnak, szombaton pedig az unokatesómnak. Majd felteszem azokat is. :)

Szép napot nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése