Oldalak

2012. október 31., szerda

Kókuszos kocka


Az elmúlt 2 hónapban nem nagyon tettem fel új recepteket. Az az igazság, hogy nem is nagyon sütöttem. Panaszkodtak is ezért itthon. :D Nem nagyon volt rá időm. Néha csináltam tiramisut vagy sajttortát, esetleg olyan sütiket, amiknek már feltettem a receptjét. De most itt egy nagyon-nagyon finom sütirecept. Kicsit macerás csokiba mártogatni, kókuszba forgatni... de nem baj, mert megéri! :)


Hozzávalók a tésztához

14 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat
3 tojás
1 csipet só
1 dl tej
9 dkg olaj
22 dkg liszt
2 tk sütőpor
3 ek. kakaópor

A tojássárgákat habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd beleöntöm a tejet és az olajat. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverem. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verem. Az olajos tojássárgás krémbe vegyítem a liszt harmadrészét, a többit pedig a habbal felváltva forgatom bele, ügyelve rá, hogy ne törjön össze túlságosan a hab és lehetőleg csomómentes legyen a keverék. Sütőpapírral bélelt kb. 24×24 cm-es tepsibe öntöm a tésztát és 175°C fokra előmelegített sütőbe tolom kb. 25 percre. 

A beforgatáshoz

40 dkg fehércsoki
150 ml tejszín
kevés rum (elhagyható)
20 dkg kókuszreszelék

A fenti hozzávalókat a kókusz kivételével egy edénybe alacsony hőfokon összemelegítem. A kihűlt tésztát feldarabolom és a folyékony fehércsokiba forgatom, majd meghempergetem a kókuszreszelékbe. Sütőpapíron hagyom megdermedni. A rum bár elhagyható, de nagyon finom lesz tőle a kocka.



Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése