Hozzávalók a tésztához
1 tk. vaníliakivonat
3 tojás
1 csipet só
1 dl tej
9 dkg olaj
22 dkg liszt
2 tk sütőpor
3 ek. kakaópor
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd beleöntöm a tejet és az olajat. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverem. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verem. Az olajos tojássárgás krémbe vegyítem a liszt harmadrészét, a többit pedig a habbal felváltva forgatom bele, ügyelve rá, hogy ne törjön össze túlságosan a hab és lehetőleg csomómentes legyen a keverék. Sütőpapírral bélelt kb. 24×24 cm-es tepsibe öntöm a tésztát és 175°C fokra előmelegített sütőbe tolom kb. 25 percre.
A beforgatáshoz
40 dkg fehércsoki
150 ml tejszín
kevés rum (elhagyható)
20 dkg kókuszreszelék
A fenti hozzávalókat a kókusz kivételével egy edénybe alacsony hőfokon összemelegítem. A kihűlt tésztát feldarabolom és a folyékony fehércsokiba forgatom, majd meghempergetem a kókuszreszelékbe. Sütőpapíron hagyom megdermedni. A rum bár elhagyható, de nagyon finom lesz tőle a kocka.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése