A szélére és a tetejére a leírtak helyett lehet használni tejszínt is. Én szórtam még rá darált diót, de ezt el lehet hagyni. Este jövök még egy recepttel! :)
Hozzávalók
1 db kerek, sárga 6
tojásos piskótatorta
4 ek. rum
1 dl tej
1 tojás
15 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
1 dl feketekávé
10 dkg margarin
5 dkg durvára vagdalt dió
7 dkg mazsola
4 ek. rum
1 dl tej
1 tojás
15 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
1 dl feketekávé
10 dkg margarin
5 dkg durvára vagdalt dió
7 dkg mazsola
málnalekvár
Tetejére
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
3 evőkanál málnaszörp
1 tojásfehérje
3 evőkanál málnaszörp
Szélére és a tetejére
25 dkg mascarpone
porcukor ízlés szerint
kevés natúr joghurt
egy pici habfixáló
Elkészítés:
A piskótát 3 részre vágom. Kettőt meglocsolok a tejjel elkevert 2 evőkanál rummal, egyet pedig elmorzsolok.
A tojást elkeverem
a porcukorral, a kakaóval, kávéval, és vízgőz fölött állandó keveréssel
besűrítem.
Leveszem a tűzről,
hozzáadom a vajat, a piskótamorzsát, a diót, a mazsolát, és a maradék
rumot.
A tölteléket az egyik piskótalapra kenem, ráhelyezem a másik lapot, megkenjem a felforrósított
lekvárral, és pár órára (vagy másnapig még jobb), hideg helyre teszem.
Díszítéskor a
mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverem a tojásfehérjével (nem habot
készítek!), és megfestem szörppel. Rákenem a torta tetejére és száraz, hűvös helyen hagyom megkötni.
A mascarponét elkeverem a joghurttal, porcukorral és a habfixálóval. Körbekenem és díszítem vele a tortát.
Hideg vízbe
mártogatott késsel szeletelem.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése