Oldalak

2012. november 3., szombat

Puncstorta


A szélére és a tetejére a leírtak helyett lehet használni tejszínt is. Én szórtam még rá darált diót, de ezt el lehet hagyni. Este jövök még egy recepttel! :)


Hozzávalók

1 db kerek, sárga 6 tojásos piskótatorta
4 ek. rum
1 dl tej
1 tojás
15 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
1 dl feketekávé
10 dkg margarin
5 dkg durvára vagdalt dió
7 dkg mazsola
málnalekvár

Tetejére

20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
3 evőkanál málnaszörp

Szélére és a tetejére

25 dkg mascarpone
porcukor ízlés szerint
kevés natúr joghurt
egy pici habfixáló

Elkészítés:
A piskótát 3 részre vágom. Kettőt meglocsolok a tejjel elkevert 2 evőkanál rummal, egyet pedig elmorzsolok.
A tojást elkeverem a porcukorral, a kakaóval, kávéval, és vízgőz fölött állandó keveréssel besűrítem.
Leveszem a tűzről, hozzáadom a vajat, a piskótamorzsát, a diót, a mazsolát, és a maradék rumot.
A tölteléket az egyik piskótalapra kenem, ráhelyezem a másik lapot, megkenjem a felforrósított lekvárral, és pár órára (vagy másnapig még jobb), hideg helyre teszem.
Díszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverem a tojásfehérjével (nem habot készítek!), és megfestem szörppel. Rákenem a torta tetejére és száraz, hűvös helyen hagyom megkötni.
A mascarponét elkeverem a joghurttal, porcukorral és a habfixálóval. Körbekenem és díszítem vele a tortát. 
Hideg vízbe mártogatott késsel szeletelem.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése