Oldalak

2013. április 4., csütörtök

Sült túrórtorta


A tésztához

50 g porcukor
100 g vaj
150 g liszt

A hozzávalókból tésztát gyúrok. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Nem gyúrom túl, mert különben törni fog a nyújtásnál. 10 percre a hűtőbe teszem. Ha megdermedt, kinyújtom a tésztát. Sütőpapírral bélelt tortaformába teszem (az oldalára is), hézagosan megszurkálom és elősütöm, de csak addig, amíg aranysárga nem lesz.

A túrótöltelékhez

500 g túró
90 g étkezési keményítő
200 g porcukor
5 dl tej
4 dl tejföl
1 citrom héja
2 tojás
2 csomag Bourbon vaníliás cukor

A krém összetevőit alaposan összemixelem egy tálba. A híg tölteléket a formába öntöm, majd kb. 100 percig sütöm, 190 fokra előmelegített sütőben. Ha sütés közben nagyon sötétedne a teteje, alufóliát teszek rá.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése