A tésztához
50 g porcukor
100 g vaj
150 g liszt
A hozzávalókból tésztát gyúrok. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Nem gyúrom túl, mert különben törni fog a nyújtásnál. 10 percre a hűtőbe teszem. Ha megdermedt, kinyújtom a tésztát. Sütőpapírral bélelt tortaformába teszem (az oldalára is), hézagosan megszurkálom és elősütöm, de csak addig, amíg aranysárga nem lesz.
A túrótöltelékhez
500 g túró
90 g étkezési keményítő
200 g porcukor
5 dl tej
4 dl tejföl
1 citrom héja
2 tojás
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
A krém összetevőit alaposan összemixelem egy tálba. A híg tölteléket a formába öntöm, majd kb. 100 percig sütöm, 190 fokra előmelegített sütőben. Ha sütés közben nagyon sötétedne a teteje, alufóliát teszek rá.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése