Oldalak

2013. április 4., csütörtök

Baconbe tekert lilahagymás kifli


Hozzávalók

90 dkg liszt
3 2-3 tk. só
2 dl olaj
5 dl langyos tej
2 ek cukor
egy élesztő
5 dkg reszelt sajt
1 fej lilahagyma apróra vágva
vaj
bacon

+ tojás a tetejére

A langyos tejbe beleteszem a cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt. Ha felfutott, a többi alapanyaggal összedolgozom. 1 órát kelesztem. Ha megkelt, kettéveszem. Kinyújtom az egyiket kör alakúra, háromszögekre vágom, a vastagabb részükbe kis margarindarabkát teszek, végül feltekerem őket. A kiflik köré bacont tekerek. Tepsire teszem őket, a kimaradó tészta részt lekenem tojással. Kicsit pihentetem, majd 190-200 fokon aranysárgára sütöm.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése