Oldalak

2013. április 4., csütörtök

Húsvéti kalács


Hozzávalók

280 ml tej
fél élesztő
60 g vaj
80 g porcukor
500 g liszt
csipet só
2 tojássárgája
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
10 g kakaópor
mazsola (elhagyható)

+ 1 tojás a kenéshez

A langyos tejbe teszem az élesztőt, az olvasztott vajat, és a porcukrot. Elkeverem, majd 10 percre félreteszem. Ezalatt egy tálba teszem a lisztet, a sót, a tojássárgákat és a vaníliás cukrot. A felfutott élesztőt is hozzáöntöm, és sima tésztát dagasztok. A tésztát két egyenlő részre osztom. Az egyik felébe kakaóport gyúrok, a másikba pedig mazsolát. Kiolajozott üvegedényekbe rakom őket, majd 1 órára meleg helyre teszem. Ha megkeltek, mindkettőt ketté vágom, így 2 kalácsom lesz. Hosszú rudat sodrok belőlük, majd mazsolás és egy kakaós rúdból kalácsot fonok. Tepsire teszem, megkenem őket felvert tojással, és 30 percen át ismét kelesztem. Mielőtt betenném a sütőbe, még egyszer átkenem tojással. 20-30 percen át sütöm 170 fokon.




Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése