Oldalak

2013. március 15., péntek

Meggyes-almás lepény

A tésztából egy almás vagy egy meggyes lepény készíthető. A tészta mindkét esetben ugyanaz, csak a tölteléket lehet variálni. Én az almásért vagyok oda.. :)

Tészta:

40-45 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 sárgája
2 ek. cukor
csipet só
25 dkg margarin
1 pohár tejföl

Összegyúrom a hozzávalókat, majd kétfelé veszem.

Almás

Fél-1 kg almát lereszelek. A levét kinyomkodom, majd elkeverem a pudingporral és pudingot főzök 7 ek. cukorral. Az almát fahéjazom, majd a kész pudinghoz adom.
Kinyújtom a tészta egyik felét úgy, hogy a tepsim szélére is kerüljön. Megszórom zsemlemorzsával, ráöntöm a tölteléket, és ráteszem a másik kinyújtott lapot. Fehérjével megkenem a tetejét és aranybarnára sütöm.


Meggyes

1 kg meggy levét összefőzöm a pudingporral, ha nem elég édes, teszek bele cukrot. Ha kész, hozzáadom a meggyet.
Kinyújtom a tészta egyik felét úgy, hogy a tepsim szélére is kerüljön. Megszórom zsemlemorzsával, ráöntöm a tölteléket, és ráteszem a másik kinyújtott lapot. Fehérjével megkenem a tetejét és aranybarnára sütöm.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése