Tészta:
40-45 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 sárgája
2 ek. cukor
csipet só
25 dkg margarin
1 pohár tejföl
Összegyúrom a hozzávalókat, majd kétfelé veszem.
Almás
Fél-1 kg almát lereszelek. A levét kinyomkodom, majd elkeverem a pudingporral és pudingot főzök 7 ek. cukorral. Az almát fahéjazom, majd a kész pudinghoz adom.
Kinyújtom a tészta egyik felét úgy, hogy a tepsim szélére is kerüljön. Megszórom zsemlemorzsával, ráöntöm a tölteléket, és ráteszem a másik kinyújtott lapot. Fehérjével megkenem a tetejét és aranybarnára sütöm.
Meggyes
1 kg meggy levét összefőzöm a pudingporral, ha nem elég édes, teszek bele cukrot. Ha kész, hozzáadom a meggyet.
Kinyújtom a tészta egyik felét úgy, hogy a tepsim szélére is kerüljön. Megszórom zsemlemorzsával, ráöntöm a tölteléket, és ráteszem a másik kinyújtott lapot. Fehérjével megkenem a tetejét és aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése