Piskóta:
6 fehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A fehérjéből habot verek, lassan hozzáadom a cukrot, a diót, a zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm és megsütöm.
Krém:
6 sárgája
25 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margain
vaníliaaroma
3 ek. kakaópor
A sárgákat a cukorral elkeverem, beleszórom a pudingport és 2 dl tejet öntök rá. A többi, 5 dl tejet felforralom és beleöntöm a pudingos-tojásos tejet, sűrűre főzöm, majd ha kihűlt, hozzákeverem a margarint. Kétfelé veszem, Egyikhez a kakaóport, másikhoz a vaníliaaromát adom.
Töltelék:
1 csomag háztartási keksz
tej
rum
A tésztára rákenem a vaníliás krémet, réteszem a langyos rumostejbe áztatott kekszeket, végül a csokis krémet elegyengetem rajta.
Csokimáz a tetejére:
17 dkg étcsoki
1 dl tejszín
2 dk margarin
A tejszínt felmelegítem, beleteszem a csokit, ha felolvadt, akkor a margarint is hozzáadom. Ráöntöm a kész süti tetejére. Hűtőbe teszem egy éjszakára.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése