Hozzávalók:
1 kg liszt
2 lapos ek. só
1 ek. oregánó
frissen őrölt bors
2 cs. szárított élesztő
2 ek. cukor
6 dl víz
6 ek. olívaolaj
A langyos liszthez hozzáadom a sót, az oregánót és a borsot.
Egy másik tálba beleszórom az élesztőt, a cukrot, majd simára keverem a langyos vízzel és az olívaolajjal.
Dagasztógéppel keverem az élesztős-olajos vizet és beleszórom a lisztet. Miután összekeverte, magas fokozaton 5 percig kevertetem. Utána 1-2 percig kézzel is átdolgozom. Olajozott tálba duplájára kelesztem, természetesen meleg helyen. Ismét átgyúrom, 4 részre osztom. A tepsikben még hagyom 15 percet kelni, majd jöhetnek rá a finomabbnál finomabb feltétek.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése