Hozzávalók:
4 tojás
24 dkg cukor
4 dl tejszín
10 dkg keményítő
2 dkg kakaópor
10 dkg liszt
2 tk. sütőpor
1 üveg meggy
3 kupak citromlé
50 dkg mascarpone
3 csomag vaníliás cukor
4 ek. pálinka
2 csomag habfixáló
A 4 tojásfehérjét 5 ek. vízzel habbá verjem. Beleszórok 15 dkg cukrot, majd egyenként a sárgákat és 8 dkg keményítőt, a kakaóport, a sütőport és a lisztet. Formába öntöm és 180 fokon kb. 30 percig sütöm.
A maradék (2 dkg) keményítőt 1 dl meggylében elkeverem. A maradék levet 3 dkg cukorral, a citromlével felforralom és hozzáöntöm az 1 dl levet, majd a meggyet.
A mascarponét a vaníliás cukorral, 6 dkg cukorral, a pálinkával ízesítem, majd beleforgatom a habfixálóval felvert tejszínt.
A piskótát 3 részre vágom. A kihűlt meggyből az alsó lap közepére merek és köré halmozok a krémből. Befedem a középső lappal, aminek a közepére krémet teszek és köré meggyet. Ráteszem a felső lapot és körbekenem krémmel, meggyel díszítem.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése