Oldalak

2012. július 30., hétfő

Lepénykenyér serpenyőben

Egyik nap korán felébredtem, a többiek aludtak és gondoltam meglepem őket valamivel, mire felébrednek. Begyúrtam a tésztát és amíg kelt, elugrottam a boltba tejfölért... Nagyon örültek neki! 10 darabot készítettem, de reggelire csak 4 fogyott el. A többit betettem a hűtőbe, és amikor valaki éhes lett, kisütöttem neki, de előtte vártam egy kicsit, hogy a tészta felmelegedjen.


Hozzávalók:

50 dkg liszt
1,5-2 tk. só
3 ek. olaj
1,5 dl víz
1,5 dl tej
2 dkg élesztő

Az élesztőt felfuttatom a tejben, majd bedagasztom a tésztát. Majd duplájára kelesztem. 8-10 darabra osztom, és hagyom még 10 percet kelni. Papírvékonyra nyújtom. Közben egy teflonos serpenyőt felforrósítok zsiradék nélkül és a tésztát ráteszem. Amikor hólyagos lesz, megfordítom és tetszés szerint megkenem. Én tejfölt és reszelt sajtot tettem rá.





Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése