Oldalak

2012. július 30., hétfő

Pudingos csiga

Ezt sajnos elfelejtettem lefényképezni. Az eljárása ugyanaz, mint a kakaós csigánál, csak a töltelék más.

Hozzávalók: 

50 dkg liszt
csipet só
3 ek. cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
2,5 dl tej
2 dkg élesztő
8 dkg olvasztott vaj

Az élesztőt felfuttatom a tejben egy kevéske cukorral. A többi hozzávalót a vaj kivételével egy tálba teszem, majd a felfuttatott élesztőt is beleöntöm és kb. 10 percig dagasztom, majd kis adagokban adom hozzá az olvasztott vajat és tovább dagasztom. Duplájára dagasztom. Lisztezett deszkán kinyújtom.

Töltelék: 


1 csomag pudingpor
4 dl tej
3-4 ek. cukor


A töltelékhez a pudingport elkeverem a tejjel, majd sűrűre főzöm és hozzáadom a cukrot. Fóliával lefedem és hűtöm, majd a kinyújtott tésztára kenem, s feltekerem, mint a beiglit és tetszés szerint darabolom. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket, egymástól kicsit távolabb. 30 percig hagyom kelni a csigákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sütöm őket. 


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése