Tészta:
8 tojás
8 ek. cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg liszt
20 dkg darált mák
fahéj
A fehérjét 4 ek. cukorral habosra keverem. A sárgáját szintén 4 ek. cukorral habosítom, majd a kettőt összekeverem. Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a mákot és a fahéjat. Én olyan mákot szoktam venni, ami már alapból fahájjal van keverve, de azért még keverek bele külön fahéjat is. 5-6 lapot sütök belőle.
Krém:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
7 ek. cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
2 ek. zselatin
A tejet elkeverem a pudingporral, melegítem és hozzáadom a cukrot, a zselatint és a vaníliás cukrot.
A lapokat megkenem a krémmel, a szélére is kenek egy kicsit és mákkal meghintem.
Tetejére:
meggylekvár
fehércsoki
A lekvárt felmelegítem, a csokit felolvasztom és a legfelső lapra kenem, és kicsit egybekeverem.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon szép a tortád! A krémnél a tejszínt hozzá kell keverni a pudinghoz?
VálaszTörlésMarcsi
Igen
Törlés