Oldalak

2012. július 30., hétfő

Máktorta Eszterházy módra

Nővérem ballagására 5 tortát sütöttem, de ez volt a legkapósabb!


Tészta:

8 tojás
8 ek. cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg liszt
20 dkg darált mák
fahéj

A fehérjét 4 ek. cukorral habosra keverem. A sárgáját szintén 4 ek. cukorral habosítom, majd a kettőt összekeverem. Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a mákot és a fahéjat. Én olyan mákot szoktam venni, ami már alapból fahájjal van keverve, de azért még keverek bele külön fahéjat is. 5-6 lapot sütök belőle.

Krém: 

6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
7 ek. cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
2 ek. zselatin

A tejet elkeverem a pudingporral, melegítem és hozzáadom a cukrot, a zselatint és a vaníliás cukrot.

A lapokat megkenem a krémmel, a szélére is kenek egy kicsit és mákkal meghintem.

Tetejére:

meggylekvár
fehércsoki

A lekvárt felmelegítem, a csokit felolvasztom és a legfelső lapra kenem, és kicsit egybekeverem.

Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a tortád! A krémnél a tejszínt hozzá kell keverni a pudinghoz?

    Marcsi

    VálaszTörlés