Tészta:
20 dkg liszt
8 tojás
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
A margarint a porcukorral habosra keverem, a tojásokat egyesével hozzáadom, habosítom, aztán a lisztet és a sütőport is belekeverem. 6 lapot sütök belőle 180 fokon.
Krém:
50 dkg mascarpone
30 dkg natúr joghurt
őszibarack
2 citrom leve és héja
porcukor ízlés szerint
A mascarponét a joghurttal és a porcukorral simára keverem, hozzáadom a citrom levét, valamint a héját, és habosítom.
A kihűlt lapokat a krémmel megtöltöm úgy, hogy a tetejére is jusson. Szeletelt barackkal és csokimázzal díszítjük.
Máz:
34 dkg étcsoki
2 dl tejszín
4 dkg margarin
A tejszínt felmelegítem és beletördelem a csokit, ha felolvadt, hozzáadom a margarint.
Jó étvágyat hozzá!
Ha megduplázom a tészta hozzávalóit, és hat lapot sütök, akkor a krémét is meg kell? :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNem kell duplázni a krémet. Viszont most nézem, hogy én már a piskóta hozzávalóit is megduplázva írtam. Úgyhogy semmit nem kell változtatni, duplázni. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Elkészítettem a tortát, isteni finom lett! :)
VálaszTörlés