Oldalak

2012. július 30., hétfő

Mascarpones torta csokoládémázzal csorgatva



Tészta:

20 dkg liszt
8 tojás
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag sütőpor

A margarint a porcukorral habosra keverem, a tojásokat egyesével hozzáadom, habosítom, aztán a lisztet és a sütőport is belekeverem. 6 lapot sütök belőle 180 fokon. 

Krém: 

50 dkg mascarpone
30 dkg natúr joghurt
őszibarack
2 citrom leve és héja 
porcukor ízlés szerint

A mascarponét a joghurttal és a porcukorral simára keverem, hozzáadom a citrom levét, valamint a héját, és habosítom.

A kihűlt lapokat a krémmel megtöltöm úgy, hogy a tetejére is jusson. Szeletelt barackkal és csokimázzal díszítjük. 

Máz: 

34 dkg étcsoki
2 dl tejszín
4 dkg margarin

A tejszínt felmelegítem és beletördelem a csokit, ha felolvadt, hozzáadom a margarint. 

Jó étvágyat hozzá!

4 megjegyzés:

  1. Ha megduplázom a tészta hozzávalóit, és hat lapot sütök, akkor a krémét is meg kell? :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Nem kell duplázni a krémet. Viszont most nézem, hogy én már a piskóta hozzávalóit is megduplázva írtam. Úgyhogy semmit nem kell változtatni, duplázni. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen! Elkészítettem a tortát, isteni finom lett! :)

    VálaszTörlés