Oldalak

2012. december 10., hétfő

Vaníliás-almás bagyuk

Miután megsütöttem, vendégek jöttek. Mindenkinek nagyon ízlett. Pillanatok alatt el is fogyott. :)


Töltelék

4 nagyobb alma
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek barnacukor
1 tk őrölt fahéj

A töltelékkel kezdem. Az almákat meghámozom és lereszelem, a levét pedig kinyomkodom. Ezt a lét elkeverem a pudingporral és besűrítem. Hozzáadom az almát, a cukrot és a fahéjat. Hűlni hagyom.

Tészta

60 dkg liszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
3 dl tej
6 dkg margarin
3 dkg élesztő

A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd kb. 30 percig kelesztem. 
Amíg kel, a kuglófformát kikenem vajjal.
A tésztát kinyújtom és körülbelül 25 négyzetre vágom. Minden kis négyzet közepébe teszek egy kis vaníliás almát, majd kis batyukat formázok belőlük.


A tészta közé

1 csésze olvasztott margarin
1 csésze barnacukor
2 tk. őrölt fahéj

A cukrot elkeverem a fahéjjal. A batyukat az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba mártom, és a formába rendezem őket. A tetejére kenem a maradék vajat és szórom a cukrot. Kicsit hagyom ismét kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percig sütöm. Ha a teteje sütés közben nagyon pirulna, fóliával le kell takarni. A megsült tésztát azonnal átfordítom egy nagy tálra.



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése