Töltelék
4 nagyobb alma
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek barnacukor
1 tk őrölt fahéj
A töltelékkel kezdem. Az almákat meghámozom és lereszelem, a levét pedig kinyomkodom. Ezt a lét elkeverem a pudingporral és besűrítem. Hozzáadom az almát, a cukrot és a fahéjat. Hűlni hagyom.
Tészta
60 dkg liszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
3 dl tej
6 dkg margarin
3 dkg élesztő
A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd kb. 30 percig kelesztem.
Amíg kel, a kuglófformát kikenem vajjal.
A tésztát kinyújtom és körülbelül 25 négyzetre vágom. Minden kis négyzet közepébe teszek egy kis vaníliás almát, majd kis batyukat formázok belőlük.
A tészta közé
1 csésze olvasztott margarin
1 csésze barnacukor
2 tk. őrölt fahéj
A cukrot elkeverem a fahéjjal. A batyukat az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba mártom, és a formába rendezem őket. A tetejére kenem a maradék vajat és szórom a cukrot. Kicsit hagyom ismét kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percig sütöm. Ha a teteje sütés közben nagyon pirulna, fóliával le kell takarni. A megsült tésztát azonnal átfordítom egy nagy tálra.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése