Oldalak

2012. december 14., péntek

Pékkifli


Hozzávalók

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
3 dl szóda
1 dl olívaolaj
1 ek. cukor
2 kávéskanál só

A tejet meglangyosítom a cukorral és belemorzsolom az élesztőt. 15 percig hagyom, hogy felfusson. A lisztet egy tálba mérem, hozzáadom a többi hozzávalót és jól bedagasztom. 1 órára meleg helyre teszem.

Kiflikbe

vaj vagy margarin

A tetejére


2 sárgája
tengeri só
A tésztát kb. 20 részre osztom, egyesével kinyújtom. A felső egyharmadát bevagdosom, az alsó kétharmadát megkenem vajjal, majd a vajas résztől feltekerem. Kifli formára igazítom. 10 percig pihentetem, lekenem sárgájával, de óvatosan, hogy a bevágások mélyedéseit ne érje a tojás. Így alakul majd ki a világos csíkozás. 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése