Oldalak

2012. december 10., hétfő

Fahéjas-vaníliás


Tészta

60 dkg liszt
1 tk só
3 ek. cukor
1 tojás
2 sárgája
3 dl tej
6 dkg margarin
3 dkg élesztő

A tejet meglangyosítom a cukorral, belemorzsolom az élesztőt és pár percig hagyom, hogy az élesztő felfusson. Addig a dagasztógépbe mérem a többi hozzávalót, végül hozzáadom az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozom, majd 50 percig kelesztem.

Töltelék

3 dl tej
2 ek. cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg margarin

Pudingot főzök, ha kihűlt belekeverem a margarint.

A megkelt tésztát 12 részre osztom, téglalap alakúra nyújtom. Az egyharmad részét becsíkozom, a közepére teszek a pudingból. Ráhajtom a vágatlan részt, majd a csíkozottat. 20 percig pihentetem. 170 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm. Miután megsültek, olvasztott vajjal megkenem, fahéjas cukorba forgatom. 




Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése