Hozzávalók
300 g liszt
fél csapott teáskanál sütőpor
130 g porcukor
1 narancs héja
150 g margarin
1 tojás
130 g mazsola
Ezenkívül
4 ek. tej
4 teáskanál rum
A rumot, a tejet és a mazsolát egy tálba öntöm. A tészta többi hozzávalóját összekeverem, majd hozzáadom a mazsolát. A masszát elfelezem, és egyenként kb. 45 cm hosszú hengerekre formázom. Ezeket 1 cm vastag szeletekre vágom, kiflikké formázom. Tepsire fektetem a kifliket és 15-20 percig 180 fokon megsütöm őket.
Mázhoz
100 g porcukor
kb. 4 teáskanál víz
1 teáskanál rum
Sütés után hagyom kihűlni. A mázhoz a hozzávalókat összekeverem, és a kiflikre csorgatom.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése