Oldalak

2012. december 9., vasárnap

Rumos-mazsolás kiflik

Közeledik a karácsony! Ma máglyarakást, mézeskalácsot és rumos-mazsolás kifliket sütöttem. A kiflik fémdobozban akár 3 hétig is elállnak.


Hozzávalók

300 g liszt
fél csapott teáskanál sütőpor
130 g porcukor
1 narancs héja
150 g margarin
1 tojás
130 g mazsola

Ezenkívül

4 ek. tej
4 teáskanál rum

A rumot, a tejet és a mazsolát egy tálba öntöm. A tészta többi hozzávalóját összekeverem, majd hozzáadom a mazsolát. A masszát elfelezem, és egyenként kb. 45 cm hosszú hengerekre formázom. Ezeket 1 cm vastag szeletekre vágom, kiflikké formázom. Tepsire fektetem a kifliket és 15-20 percig 180 fokon megsütöm őket. 

Mázhoz

100 g porcukor
kb. 4 teáskanál víz
1 teáskanál rum

Sütés után hagyom kihűlni. A mázhoz a hozzávalókat összekeverem, és a kiflikre csorgatom.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése