Tészta:
60 dkg liszt
1 tk. só
2 ek. cukor
1 tojás
0,5 dl olaj
kb. 3 dl tej
3 dkg élesztő
A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrok. Nem muszáj felfuttatni az élesztőt, viszont felfuttatva gyorsabban megkel a tészta, majd duplájára kelesztem. Ha megkelt, kettévágom, s az egyik tésztát téglalap alakúra nyújtom, megkenem baracklekvárral, és rászórom a diós vagy a mákos tölteléket. Feltekerem, mint a beiglit és kis trapézokra vágom. A trapézok közepét egy vékony fakanálnyéllel lenyomom, így a két széle kissé szétnyílik. Sütőpapíros tepsire felsorakoztatom őket, és hagyom kelni kb. 30 percig. Elkészítem a másik tésztát is, tetszőleges töltelékkel. A kakaós tölteléknél olvasztott margarinnal kenem a tésztát és arra szórom a cukrozott kakaóport, majd hasonlóan járok el, mint az előzőnél. A megkelt tésztákat tojással kenem és 15-18 percig sütöm 180 fokos sütőben.
Diós töltelék:
4-5 ek. darált dió
3 ek. cukor
fél citrom héja
fahéj
baracklekvár
Mákos töltelék:
4-5 ek. darált mák
3 ek. cukor
fél citrom héja
fahéj
baracklekvár
Kakaós töltelék:
kakaópor
cukor
olvasztott margarin
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése