Oldalak

2012. augusztus 31., péntek

Túrós batyu

A tészta kel, a töltelék a hűtőben, én pedig gyorsan felteszem a receptet.


Tészta:

60 dkg liszt
1 tojás
kevés só
3 ek. cukor
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg margarin

A margarin kivételével a hozzávalókat összegyúrom, és kb 10 perc múlva beleöntöm az olvasztott margarint. Duplájára kelesztem. 

Töltelék:

50 dkg túró
2-3 ek. búzadara
4 ek. cukor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 tojás
aki szereti, 10 dkg mazsola

A túrót elkeverem a cukorral, vaníliás cukorral, a búzadarával, a citrom héjával, a tojások sárgájával és esetleg a mazsolával. A felvert fehérjét óvatosan forgatom bele. 

A megkelt tésztát négyzet alakra nyújtom, s kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágom, a közepükre egy-egy kanál tölteléket teszek. A négyzetek sarkait középen összefogom, s csavarok rajta egyet. Tepsire teszem, hagyom kb. 20 percet pihenni a batyukat. Tojással kenem, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 15 percig.



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése