Tészta:
60 dkg liszt
1 tojás
kevés só
3 ek. cukor
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg margarin
A margarin kivételével a hozzávalókat összegyúrom, és kb 10 perc múlva beleöntöm az olvasztott margarint. Duplájára kelesztem.
Töltelék:
50 dkg túró
2-3 ek. búzadara
4 ek. cukor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 tojás
aki szereti, 10 dkg mazsola
A túrót elkeverem a cukorral, vaníliás cukorral, a búzadarával, a citrom héjával, a tojások sárgájával és esetleg a mazsolával. A felvert fehérjét óvatosan forgatom bele.
A megkelt tésztát négyzet alakra nyújtom, s kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágom, a közepükre egy-egy kanál tölteléket teszek. A négyzetek sarkait középen összefogom, s csavarok rajta egyet. Tepsire teszem, hagyom kb. 20 percet pihenni a batyukat. Tojással kenem, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 15 percig.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése