Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 sárgája
3 dl tej
6 dkg zsíradék
5 dkg porcukor
csipet só
lekvár
1 dl langyos tejjel, kevés cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítek. A sárgákat a cukorral elkeverem, hozzáadom a maradék tejet és a sót. A lisztet egy tálba szórom és a közepébe mélyedést készítek, s oda öntöm a tojásos masszát és a kovászt, majd az olvasztott zsiradékot (nálam margarin) és tésztává gyúrom. 1 órát kelesztem. Kinyújtom, négyszögekre vágom, s a közepébe lekvárt teszek, majd összezárom a tésztát. Zsírozott tepsibe szorosan teszem a bucikat, végül zsírral kenem őket. Fél órát pihentetem, majd közepes lángon készre sütöm a buktákat.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése