Oldalak

2012. augusztus 12., vasárnap

Nelli almás csigája

A neve teljesen véletlen, nem rólam lett elnevezve. Ezt a süteményt mindig a mamám sütötte gyerekkoromban. Olyan fincsi, hogy kapkodtunk érte egyből, mikor kivette a sütőből. Képzeljétek, hogy jártam egyszer... Ugye több tepsivel szokott sütni, s az egyiket letakarta, majd letette a földre. Én meg siettem be a konyhába, hogy bekapok egy csigát. Na puffff! Azzal a lendülettel rá is léptem egy tepsi, pár perce kisült sütire. :D

Tészta:

450 g liszt
150 g margarin
csipet sütőpor
150 g porcukor
kevés langyos tej

A hozzávalókat összegyúrom és 1 órára hűvös helyre teszem.

Töltelék:

4 alma
porcukor
fahéj

Az almákat lereszelem és porcukorral, s fahéjjal ízesítem.

A tésztát kétfelé veszem. Az egyiket cakkos formával szaggatom. A másikat annyi darabra vágom, ahány lapot szaggattam. A kis darabokból vékony rudakat sodrok. Kis almahalmokat teszek a lapokra, majd csiga alakban köré csavarom a rudakat. Tojással kenem, s piroskásra sütöm.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése