Oldalak

2012. augusztus 12., vasárnap

Fonott csokis

Ennek a kalácsnak mindig hatalmas sikere van, főleg melegen!


Tészta:

600 g liszt
3 sárgája
3ek. olaj
60 g cukor
4 dl langyos tej
50 g élesztő
1 mokkáskanál só

A hozzávalókat egy tálban jól összekeverem, az élesztőt sem muszáj felfuttatni, elég csak belemorzsolni. Akkor jó, ha az edény falától elválik. 50 percre meleg helyre teszem. 

Töltelék: 

250 g margarin
200 g cukor
3 ek kakaópor

A margarint a cukorral krémes állagúvá keverem, majd hozzáadom a kakaóport. 

A tésztát 6 egyforma részre osztom. Téglalap alakúra nyújtom és a krém 1/6 részével megkenem, végül feltekerem, mint a beiglit. Ezt megismétlem a maradék 5 bucival is. A krémet vizes késsel könnyebb kenni. Hármat-hármat összefonok, s hagyom 15 percet pihenni, s utána tojással kenem meg a fonatokat és 180 fokon kb. 35 percig sütöm. 

Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése