Tészta:
600 g liszt
3 sárgája
3ek. olaj
60 g cukor
4 dl langyos tej
50 g élesztő
1 mokkáskanál só
A hozzávalókat egy tálban jól összekeverem, az élesztőt sem muszáj felfuttatni, elég csak belemorzsolni. Akkor jó, ha az edény falától elválik. 50 percre meleg helyre teszem.
Töltelék:
250 g margarin
200 g cukor
3 ek kakaópor
A margarint a cukorral krémes állagúvá keverem, majd hozzáadom a kakaóport.
A tésztát 6 egyforma részre osztom. Téglalap alakúra nyújtom és a krém 1/6 részével megkenem, végül feltekerem, mint a beiglit. Ezt megismétlem a maradék 5 bucival is. A krémet vizes késsel könnyebb kenni. Hármat-hármat összefonok, s hagyom 15 percet pihenni, s utána tojással kenem meg a fonatokat és 180 fokon kb. 35 percig sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése