Hozzávalók:
1 bögre víz
4 ek. kakaópor
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 ek. szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
22 dkg margarin
A vizet a margarinnal és a kakaóporral elkeverem, és felforralom. A lisztet, a cukrot és a szódabikarbónát belekeverem. Ezután adom hozzá a vaníliás cukrot, a tojást és a joghurtot. Egy kb. 30×25 cm-es tepsit kivajazok és beleöntöm a tésztát. 180-200 fokos sütőben készre sütöm.
Tetejére:
dió vagy mogyoró
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg porcukor
6 ek. natúr joghurt
4 ek. kakópor
12 dkg margarin
A tészta tetejére valókat a dió (vagy a mogyoró) kivételével megmelegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután hozzáadom a diót (vagy mogyorót). Amint megsült a tészta, ráöntöm. Akkor szeleteljük, amikor megszilárdult rajta a máz.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése