100 g margarin
4 ek. kakaópor
100 g minimum 70%-os magas minőségű étcsoki
2 tojás
2 tojásfehérje
120 g cukor
100 g liszt, de még jobb az őrölt mandula
A sütőt 160 fokra állítom. A margarint és a csokit gőz fölött felolvasztom, majd 10 percig hagyom állni. Az egész tojásokat és a tojásfehérjét a cukorral elkeverem, és beleöntöm a csokimasszát. Végül a lisztet vagy a mandulát.
A muffin sütőformákat vajazom és lisztezem, majd beleöntöm a masszát. Csupán addig sütöm, hogy a széle megsüljön, a közepe viszont folyós maradjon. Ez kb. 12 perc. Fagyival és forró lekvárral tálalom. Én lekvár helyett fagyasztott gyümölcsöt szoktam felolvasztani, forrósítani.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése